Events

85% van de festivalbezoekers is bereid een sneltest te doen

Jongeren voelen zich comfortabel genoeg om komend festivalseizoen een festival te bezoeken. Ze hebben geen probleem met speciale coronamaatregelen en zijn zelfs bereid een sneltest te doen. Dat blijkt uit onderzoek van Apenkooi Events, dat onder meer festivals als DGTL, STRAF_WERK en Pleinvrees organiseert.

Sneltest
De survey, die in november is uitgezet, is door 10.456 mensen ingevuld. Het gaat om regelmatige festivalbezoekers met een gemiddelde leeftijd van 28,3 jaar. 80% van de respondenten is van plan volgend jaar evenementen te bezoeken en voelt zich comfortabel genoeg om een festival te bezoeken met enige coronamaatregelen.

85% is bereid om 48 uur voor het evenement een sneltest te doen en een negatief testresultaat te tonen als voorwaarde voor het bezoeken van een evenement. 92% vindt het prima om testresultaten te delen met overheid en/of organisatie en accepteert dat om veilig evenementen te kunnen bezoeken iets aan privacy ingeleverd moet worden.

Behoefte aan festivals
“Er is een enorme maatschappelijke en sociale behoefte om er weer op uit te kunnen en met name om in groepsverband dingen te ondernemen”, aldus Jasper Goossen van Apenkooi Events. “Mensen voelen zich eenzaam en missen sociale contacten. Dat blijkt ook weer uit recent RIVM-onderzoek. Onze survey toont aan dat jongeren zeer bereidwillig zijn om onderdeel te zijn van een veilige omgeving. De resultaten van de survey onderstrepen dat men begrijpt dat eigen verantwoordelijkheid daar onlosmakelijk bij hoort en we hopen dat die goede wil zich volgend jaar uitbetaalt in een veilige heropening van de festivals in Nederland.”