Events

Lowlandsbaas: ‘In 2023 zijn we pas weer full force’

De coronacrisis zal nog jaren effect hebben op de festivalbranche. Dat zegt Lowlandsbaas Eric van Eerdenburg in de radioshow Big Five bij BNR. Ondanks dat het vaccineren is begonnen en het einde van de crisis in zicht lijkt te zijn, zal het nog even duren voordat de evenementensector weer volledig staat en draait.

Steunmaatregelen
Van Eerdenburg, die in oktober een derde van zijn personeel moest ontslaan, spreekt van een enorm kaartenhuis dat ingestort is. Het heeft even tijd nodig om het weer op te bouwen. De huidige steunmaatregelen zijn volgens hem dan ook niet voldoende. “Die garanderen niet dat je ongeschonden uit deze crisis komt”, vindt hij. “Dit jaar heeft alleen Lowlands naar schatting al 1,5 miljoen euro gekost.”

Tourcircuit
“Op het moment dat alles weer opengaat duurt het minimaal een half jaar voordat het tourcircuit weer op zijn benen staat. Bovendien verzekeren verzekeraars de tour niet meer, dus iedereen doet heel voorzichting. De grotere namen zeggen nu 2022 of zelfs 2023. Daar zijn wij afhankelijk van.”

Volgens Van Eerdenburg moeten we weinig verwachten van 2021. “Het wordt sowieso een mager jaar. 2022 komen we op gang. En in 2023 zijn we pas weer full force. Althans, als er niets meer tussenkomt.”