Events

Evenementenbranche eist duidelijkheid van het kabinet

De evenementenbranche wil duidelijkheid over wat er wel en niet kan worden georganiseerd de komende maanden. In een grote advertentie in verschillende kranten kondigen organisatoren vandaag meerdere evenementen aan voor dit jaar. “De evenementenbranche werkt vanaf deze eerste werkdag keihard om van 2021 een memorabel jaar te maken. Zonder toezeggingen en een garantiefonds naar Duits model vanuit de overheid blijft een happy new year voor onze branche en u als bezoeker helaas uit.”

De branche wil uiterlijk 1 februari duidelijkheid van het kabinet. Anders is er niet voldoende tijd om de evenementen goed te kunnen organiseren. “We kunnen het ons niet veroorloven een tweede evenementenzomer te missen”, aldus Jolanda Jansen namens de Alliantie van Evenementenbouwers. “Want dan staat er straks een nog groter deel van de 100.000 mensen op straat en ligt een branche, die goed is voor 7,4 miljard omzet, compleet op zijn gat. Dan zijn niet alleen die mensen hun baan kwijt, maar de miljoenen bezoekers ook hun evenementen.”

Vorige maand sloegen organisatoren ook al alarm om de druk op de overheid op te voeren. Dat deden ze onder meer met de campagne #theshowmustgoon.