Stuff

Alle social media-accounts van Trump zijn geblokkeerd

Het was gisteravond complete chaos in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Duizenden Donald Trump-supporters wisten het Capitool te bestormen. Ze drongen het gebouw binnen omdat ze het niet eens zijn met het verloop van de presidentsverkiezingen. Trump gooide olie op het vuur via social media. Reden genoeg voor Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter én YouTube om de president van de Verenigde Staten te blokkeren.

Trump postte onder andere een video waarin hij zei van de betogers te houden. Ook claimde hij opnieuw dat hij de echte winnaar van de verkiezingen is. Pas na deze provocerende uitspraken riep hij de betogers op om vredig naar huis te vertrekken.

YouTube en Facebook besloten de video gelijk offline te halen. Twitter maakte het onmogelijk om de video te retweeten. Niet veel later besloten alle platformen om Trump (tijdelijk) te blokkeren. Zo kan hij op Facebook en Instagram zeker twee weken niks plaatsen. Twitter eist dat Trump drie tweets verwijdert. Doet hij dit niet, dan zal zijn account geblokkeerd blijven. “En ook toekomstige inbreuken van de regels zullen tot een permanente schorsing van Trumps account leiden”, aldus een woordvoerder.