Audio

Het jonge poptalent Froukje releast haar eerste EP

De Volkskrant noemt haar ‘het grootste poptalent van dit moment’ en 3FM riep haar deze maand uit tot 3FM talent. We hebben het natuurlijk over Froukje. De 18-jarige zangeres debuteerde vorig jaar met haar single Groter Dan Ik en releast nu haar eerste EP.

Licht En Donker telt zes tracks vol intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance. De nieuwste single Onbezonnen gaat over het verliezen van je onschuld met het ouder worden en de overtuiging dat bepaalde luchtigheid ook weer terugkomt. De videoclip check je hieronder.

“Op de EP zoom ik in op de balans tussen licht en donker. Angst, onzekerheid en hebzucht tegenover hoop, liefde en vrijheid. Wij als jongeren groeien in een lastige wereld op; een wereld waarin veel gaande is en waarin alles mogelijk lijkt te zijn, maar wat tegelijkertijd ook prestatiedruk met zich meebrengt”, aldus Froukje. “In het afgelopen jaar, dat heel donker is geweest, zijn er in de muziek voor mij persoonlijk hele bijzondere dingen gebeurd. Ik wil met deze EP dat gevoel treffen; een lichte bitterheid over wat er allemaal gaande is, maar ook de hoop dat het leven heel veel moois te bieden heeft. Oftewel, de acceptatie van donker en de zoektocht naar licht.”