News

Bow Wow ligt onder vuur na een optreden in een bomvolle club

Bow Wow ligt onder vuur nadat er op social media filmpjes zijn verschenen van een optreden in de Amerikaanse stad Houston. Op de beelden is te zien dat de bezoekers dicht op elkaar staan en geen mondkapjes dragen. En dat terwijl Texas juist een van de zwaarst getroffen gebieden van de Verenigde Staten is.

Veel Twitteraars vinden het optreden onverantwoord. “Jullie riskeren serieus je leven voor Bow Wow?”, schrijft iemand. “Ik vind het echt onbegrijpelijk.” In inmiddels verwijderde tweets reageert de rapper op de aantijgingen: “Ik kom al het hele jaar op feestjes. Ik draag mijn mondkapje in de club, behalve als ik op het podium sta natuurlijk. Ik heb bovendien altijd ontsmettingsmiddel bij me.”

Ondanks het hoge aantal coronabesmettingen, zijn de regels in Houston vrij soepel. Evenementenlocaties mogen 75 procent van de capaciteit binnenlaten. Afstand houden en mondkapjes dragen is wel nog steeds de norm. Toch hebben de meeste artiesten besloten om het voorlopig bij online concerten te houden.