News

Donald Trump verleent gratie aan Lil Wayne en Kodak Black

Donald Trump heeft op zijn laatste werkdag gratie verleend aan meer dan honderd mensen. Het gaat om onder anderen rappers Lil Wayne en Kodak Black.

Lil Wayne en Kodak Black
Lil Wayne werd vorige maand schuldig bevonden omdat hij in 2019 met een geladen pistool in een vliegtuig zat. Hem hing een celstraf van tien jaar boven het hoofd. Ook Kodak Black moest vanwege wapenbezit een celstraf uitzitten. Hij werd veroordeeld tot bijna 4 jaar cel.

Joe Exotic, beter bekend als Tiger King uit de gelijknamige Netflix-serie, hoopte ook op zo’n pardon. Zijn verzoek is echter niet gehonoreerd. De realityster zit een gevangenisstraf uit van 22 jaar voor het doden en mishandelen van dieren en het beramen van de moord op zijn rivaal Carole Baskin.

Gratie
Onder gratie wordt het kwijtschelden of verminderen van straffen verstaan. Met de presidentiële gratiebesluiten kunnen federale straffen worden geschrapt of verlicht. Naar verluidt wilde Trump zichzelf, familieleden en vertrouwelingen ook preventief gratie verlenen. Medewerkers hebben hem echter overgehaald om dat niet te doen.

Joe Biden
Joe Biden nam zojuist officieel het stokje over van Donald Trump. Hij is de 46ste president van de Verenigde Staten.