Events

Pinkpop gaat dit jaar opnieuw niet door

De 51e editie van Pinkpop wordt verplaatst naar volgend jaar. Dat is zojuist bekendgemaakt. De organisatie heeft deze beslissing genomen omdat steeds meer grote acts hun deelname annuleerden. “De line-up werd wel erg karig.”

“Met pijn in ons hart moeten we helaas de 51e editie van Pinkpop opnieuw een jaar verplaatsen”, laat Pinkpop weten. “Door de afmeldingen van onder meer Pearl Jam en Post Malone werd de line-up voor dit jaar wel erg karig. Van de andere acts weten we ook niet zeker of ze in juni al kunnen komen. De onzekerheden zijn te groot. Vandaar dat we deze trieste beslissing hebben moeten nemen. We willen onze bezoekers, crew en leveranciers niet langer in onduidelijkheid laten zitten.”

Het is in de ogen van de organisatie niet mogelijk om een festival te organiseren dat aan de Pinkpop-maatstaven voldoet. “We hebben naar alternatieven gekeken, zoals het verplaatsen van het festival naar later in de zomer, maar ondanks de steun van het garantiefonds is dit om meerdere redenen niet haalbaar voor ons.”

Pinkpop wordt verplaatst naar 17, 18 en 19 juni 2022. De eerste bevestigde headliner is Pearl Jam. Tickets blijven uiteraard geldig. Ook kunnen bezoekers hun geld terugkrijgen.