News

Spotify voorspelt Songfestival-winnaar aan de hand van luisterdata

Wie dit jaar het Eurovisie Songfestival wint? We weten het morgenavond officieel. Maar als het aan de luisterdata van Spotify ligt, is er nu al een duidelijke winnaar: Zitti E Buoni van de Italiaanse inzending Måneskin wordt het meest beluisterd. Voices van Tusse (Zweden) staat op de tweede plaats, gevolgd door Dark Side van Blind Channel (Finland).

Nederland weet nog net een plek te bemachtigen in de top 10. Jeangu Macrooy staat met Birth of A New Age op de tiende plek.

Streams
Songfestivalfans beluisteren hun favoriete inzendingen massaal op Spotify. Na de eerste halve finale op 18 mei zag het streamingplatform wereldwijd een toename van 124% in het aantal streams. In Nederland was er zelfs een stijging van 167% te zien.

Duncan Laurence
Twee jaar na het Eurovisie Songfestival in Israël blijft de populariteit van Duncan Laurence onbetwist, blijkt uit de streamingcijfers. Arcade is het meest gestreamde winnende Eurovisielied aller tijden op Spotify. Duncan Lawrence stoot daarmee Euphoria van Loreen van de troon, de Zweedse winnares van het Eurovisie Songfestival 2012. Het nummer heeft nu 156% meer streams dan Euphoria.

Foto door Nathan Reinds