News

FunX boycot Lil Kleine na beschuldiging van mishandeling

FunX zal voorlopig geen nummers draaien van Lil Kleine. Dat heeft de populaire radiozender besloten naar aanleiding van de berichten over de mishandeling van zijn vriendin. Ook zullen er binnenkort uitzendingen komen waarin over mishandeling in het algemeen wordt gepraat.

Mishandeling
Jorik Scholten, zoals de rapper eigenlijk heet, werd zondagavond gearresteerd in Ibiza. Zijn verloofde Jaimie Vaes had aangifte tegen hem gedaan. Ze zou zijn geslagen in het hotel waar ze verbleven.

Een lokale krant meldde gisteren dat Lil Kleine na ondervraging door de rechtbank op Ibiza weer op vrije voeten is. Volgens zijn advocaat, Nienke Hoogervorst, is de zaak geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs.

Statement
Vandaag kwam het koppel met een gezamenlijk statement. Daarin wordt gesproken over een voorval dat door de komst van de politie voor extra commotie heeft gezorgd. “De geruchten die rondgaan omtrent dit incident zijn absoluut niet waar. We hebben onze hoogtepunten, maar zeker ook onze dieptepunten. Omdat wij in de spotlight staan worden deze onder een vergrootglas gelegd.”

Lil Kleine biedt in de verklaring zijn excuses aan. “Bepaalde dingen moeten anders.” Het stel, dat nog steeds erg veel van elkaar zegt te houden, wil zich de komende tijd focussen op het verwerken van de gebeurtenissen.