News

OM gaat Lil Kleine vervolgen voor mishandeling

Het Openbaar Ministerie gaat Lil Kleine vervolgen voor mishandeling. De rapper moet op 8 september, samen met twee mannen van 49 en 51 jaar uit Boxtel, voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen. Jorik Scholten, zoals de 26-jarige artiest eigenlijk heet, zou in de nacht van 6 op 7 december 2019 een man hebben mishandeld in club Oliva op het Rembrandtplein in Amsterdam. De twee andere mannen waren betrokken bij de mishandeling.

De mishandeling vond plaats tijdens de openingsavond van Oliva. Het slachtoffer liep samen met een vriend de discotheek binnen. Hij stootte per ongeluk een vrouw aan. De man excuseerde zich. Naast de vrouw stond Lil Kleine, die meteen agressief reageerde. De mannen gingen vervolgens een drankje halen. Een halfuur later verlieten de mannen de club en werden ze aangevallen.

Het slachtoffer deed een dag later aangifte bij de politie. Nathan Moszkowicz, de manager van Lil Kleine, zegt hier het volgende over: “Ik kan enkel mededelen dat Jorik ongeveer een jaar geleden is verhoord door de politie. In dat verhoor heeft hij ontkend geweld te hebben gebruikt.”