Culture

Elon Musk wil 6 miljard doneren om honger uit de wereld te helpen

CNN publiceerde afgelopen weekend een opmerkelijk artikel. Volgens de Amerikaanse nieuwszender kan 2% van het vermogen van Elon Musk een einde maken aan de wereldwijde hongersnood. Musk heeft vandaag gereageerd. Hij is bereid om voor 6 miljard dollar aan Tesla-aandelen te verkopen en te schenken als het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (VN) kan bewijzen dat je met dat bedrag honger de wereld uit kan helpen.

In het artikel van CNN kwam David Beasley, de directeur van het Wereldvoedselprogramma, aan het woord. Hij is van mening dat ultrarijken zich een keer gul moeten tonen door een fractie van hun vermogen te schenken. Hij noemde specifiek Jeff Bezos en Elon Musk bij naam. “Zes miljard om 42 miljoen mensen te helpen die zullen sterven als we hen aan hun lot overlaten. Het is niet moeilijk.”

Musk reageerde via Twitter op het artikel. “Als de VN kan zeggen hoe je met 6 miljard dollar honger de wereld uit kan helpen, zal ik meteen aandelen van Tesla verkopen en het doen”, schreef hij. “Het moet wel een open source-uitleg zijn, zodat iedereen ziet hoe het geld wordt besteed.”

Elon Musk is op dit moment de rijkste man op aarde. Hij heeft een nettowaarde van maar liefst 292,6 miljard dollar. Amazon-oprichter Jeff Bezos staat op de tweede plaats met 195,9 miljard dollar.