News

Astroworld-bezoekers slepen Travis Scott en Drake voor de rechter

Bezoekers van het Astroworld-festival in Houston spannen een rechtszaak aan tegen Travis Scott voor het gedrang dat afgelopen weekend ontstond tijdens zijn show. Acht mensen kwamen om het leven en honderden raakten gewond. De bezoekers willen ook concertorganisator Live Nation, medeorganisator ScoreMore en rapper Drake (die een gastoptreden gaf) aansprakelijk stellen voor het drama.

Extreme risico’s
Een van de advocaten stelt dat de ramp resultaat was van het verlangen om winst te maken ten koste van de gezondheid van concertbezoekers. Organisatoren zouden bewust extreme risico’s hebben genegeerd. In sommige gevallen moedigden zij zelfs gevaarlijk gedrag aan.

De autoriteiten zouden al voor de show hebben gevreesd voor een incident. Bronnen zeggen dat Travis Scott vlak voor het concert nog een gesprek had met een politiebaas die zijn zorgen uitsprak over de drukte.

Noodplannen
The New York Times legde de hand op de noodplannen van de organisatie. Daarin stond onder meer uitgelegd hoe er gereageerd moest worden op noodsituaties. Er was een tent aanwezig met artsen, verpleegkundigen en tientallen bedden. Deze tent lag echter al vol met slachtoffers voordat het optreden begon.

Travis Scott
Travis Scott zegt zelf niet in de gaten te hebben gehad dat zijn show volledig uit de hand liep. Beelden, verspreid via social media, doen echter anders vermoeden. Zo zijn er continu spreekkoren te horen van mensen die om hulp schreeuwen en smeken de show te beëindigen. Op andere beelden is te zien hoe bezoekers bewusteloos uit de massa worden gehaald terwijl de rapper toekijkt en blijft dansen.