News

Astroworld-drama eist negende slachtoffer

Het dodental van het Astroworld-drama is gestegen naar negen. Woensdagnacht overleed de 22-jarige studente Bharti Shahani, zo maakt de advocaat van haar familie vandaag bekend. De vrouw is volgens de advocaat overleden aan ‘vreselijke verwondingen’ die ze had opgelopen in het gedrang tijdens het festival.

Bharti Shahani belandde na het concert in het ziekenhuis, waar ze kort na haar opname geen hersenactiviteit meer vertoonde. Ze kreeg daarna meerdere hartinfarcten.

Tijdens het Astroworld-festival raakten ook honderden mensen gewond. In totaal kwamen er 50.000 mensen op het evenement af. De hele dag door was het al chaotisch en onveilig op het terrein. Tijdens het optreden van Travis Scott ging het helemaal mis en kwamen bezoekers in de verdrukking.

Travis Scott en de organisatoren van Astroworld krijgen veel kritiek op het feit dat de show niet werd afgebroken. Er zijn al 300 aanklachten ingediend. Scott heeft aangeboden de begrafeniskosten van overleden bezoekers te betalen. Ook heeft hij een hulplijn en een e-mailadres gelanceerd voor mensen die psychische ondersteuning zoeken na het drama.