News

Is Famke Louise een van de slachtoffers van Ali B?

De Boos-aflevering waar we heel de week op hebben gewacht, is vanmiddag online gekomen. In de aflevering worden zeer ernstige aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag onthuld, die plaats zouden hebben gevonden rondom The Voice of Holland. Coach Ali B wordt beschuldigd van onder meer verkrachting en betasting van vrouwen.

Aanranding
Een van de slachtoffers is een vrouw die in 2018 beginnend artieste was. Ali B had beloofd haar groot te maken in de muziekwereld. “Ik geloofde dat. Ik keek tegen hem op.” Het slachtoffer werd uitgenodigd om langs te komen tijdens een schrijverskamp. Daar werd ze door Ali B betast. “Hij stak zijn hand in mijn broek, uit het niets.” De rapper deed dit vervolgens nog een keer. Toen het slachtoffer daarna met iemand ging douchen, kwam Ali opnieuw naar haar toe en stak hij zijn vingers in haar.

Famke Louise
Veel kijkers denken de vrouw te herkennen. “Ligt het aan mij of klinkt het meisje dat op schrijverskamp was met Ali B als Famke Louise?”, aldus iemand op Twitter. “Famke Louise was echt te duidelijk in beeld”, reageert iemand anders.

Een andere kijker is op onderzoek uitgegaan. “Dit is 100% Famke Louise. Zij tekende in november 2018 bij Ali B. Het schrijverskamp vond plaats in november 2018. Het slachtoffer zegt 20 te zijn geweest in 2018. Famke was toen 20.”

Reactie Famke Louise
De reacties zijn Famke Louise niet ontgaan. Via Instagram reageert ze op de geruchten: “Ik wil even zeggen dat ik niet de persoon was die aangifte heeft gedaan tegen Ali. Ik heb hier verder niks mee te maken. Ik hoop dat jullie genoeg geïnformeerd zijn. Fijne avond!”

Ali B
Ali B blijft erbij dat hij zich bij The Voice of Holland nooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij zegt dat hij wel affaires heeft gehad, maar dat het altijd met wederzijdse instemming was.