News

Sony Music dumpt Lil Kleine: ‘We tolereren dit gedrag niet’

Sony Music beëindigt de samenwerking met Lil Kleine. Dat heeft het platenlabel bekendgemaakt. “Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer serieus en tolereert op geen enkele manier het gedrag dat te zien is op de beelden die rondgaan op sociale media”, zo valt te lezen in de verklaring van verantwoordelijk directeur Alex De Maegd.

3 miljoen euro
Lil Kleine tekende vorig jaar een contract bij Sony Music voor de distributie van zijn muziek. Het ging om een grote deal: de platenmaatschappij betaalde de rapper een voorschot uit van maar liefst 3 miljoen euro. Het is niet duidelijk wat voor financiële gevolgen de breuk heeft voor beide partijen.

Top Notch
Vorige week werd al bekend dat Top Notch, het voormalige platenlabel van Lil Kleine, is gestopt met de promotie van de muziek van de rapper. Dat zei directeur Vincent Patty in een interview met NRC. “Omdat wij er ook heel erg van schrikken dat dit gebeurt. Dan wil je niet diezelfde artiest promoten.”

Mishandeling
Jorik Scholten, zoals Lil Kleine eigenlijk heet, wordt ervan verdacht zijn vriendin Jaimie Vaes te hebben mishandeld. Hij werd vorige week zondag aangehouden nadat de politie een melding kreeg van een mishandeling aan de Prinsengracht in Amsterdam.

Op beelden die op social media zijn verspreid is te zien hoe Lil Kleine ruzie krijgt met Jaimie. Hij trekt haar uit de auto en klemt haar hoofd tussen de deur. Scholten is woensdag voorlopig vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie is tegen de vrijlating in beroep gegaan.

Samenwerkingen
Sony Music is overigens niet het eerste bedrijf dat Lil Kleine dumpt. Streamingdienst Spotify haalde eerder al nummers van Lil Kleine uit alle redactionele playlists. De muziek van hem is nog wel op het muziekplatform te horen.

Radiozender FunX draait de muziek van de rapper voorlopig niet. Madame Tussauds nam ook stappen en verwijderde het beeld van de rapper uit het museum in Amsterdam.