News

Rihanna is de jongste vrouwelijke miljardair van Amerika

Het vermogen van Rihanna is het afgelopen jaar gegroeid naar 1,7 miljard dollar. De Barbadiaanse zangeres is daarmee de jongste vrouwelijke self-made miljardair van Amerika. Het enorme geldbedrag heeft ze vooral te danken aan haar cosmeticabedrijf Fenty Beauty.

RiRi maakte in april haar debuut op de Forbes 2022-miljardairslijst. De lijst behalen ging echter niet zonder slag of stoot. In 2007 had de zangeres een nettowaarde van bijna 50 miljoen dollar. Slechts twee jaar later werd ze geconfronteerd met een faillissement. Ze eindigde het jaar met ‘slechts’ 2 miljoen. De enorme daling zou zijn gekomen door slecht advies van haar ex-accountant, die ze later aanklaagde voor het verkeerd beheren van haar vermogen, het stelen van grote hoeveelheden winst en het niet correct indienen van belastingen. In 2012 won Rihanna de rechtszaak en kreeg ze een schikking van 10 miljoen dollar.

De afgelopen jaren is het vermogen van Rihanna gigantisch gegroeid, voornamelijk vanwege haar activiteiten buiten de muziek. Rihanna heeft al zes jaar geen nieuwe muziek uitgebracht en geen grote tours gedaan. Momenteel richt ze zich voornamelijk op haar Fenty Beauty-cosmeticalijn en Savage X Fenty-lingerie.