News

Beyoncé ligt onder vuur na exclusief concert in Dubai

Beyoncé heeft afgelopen weekend voor het eerst in vier jaar tijd een concert gegeven. De Amerikaanse zangeres gaf het concert in Dubai om de opening van een nieuw hotel te vieren. Het optreden, dat 85 minuten duurde, leverde Queen B maar liefs 24 miljoen dollar op. Dat is omgerekend bijna 250.000 dollar per minuut.

Hoewel je nu misschien zou verwachten dat fans blij zijn dat Beyoncé weer op het podium staat, is er vooral veel kritiek. Veel mensen vinden het hypocriet dat de zangeres optreedt in de Verenigde Arabische Emiraten, waar homoseksualiteit strafbaar is.

Beyoncé zong geen enkel nummer van haar succesvolle album Renaissance uit 2022. Op die plaat eert ze zwarte en queer pioniers uit de house- en discoscene van de jaren 70. “Beyoncé doet een perstour in Dubai terwijl haar meest recente album over ballroom culture gaat. Het is illegaal om homo te zijn in Dubai, er staat de doodstraf op”, aldus een fan op Reddit. “Ik hou van Beyoncé, maar optreden in Dubai terwijl je net een album hebt uitgebracht dat zó belangrijk is voor een gemeenschap, is teleurstellend”, schrijft een andere fan op Twitter.

Het optreden vond plaats om de opening te vieren van Atlantis The Royal, dat is aangekondigd als ’s werelds meest luxe resort. Het concert was enkel toegankelijk voor journalisten, influencers en beroemdheden zoals Kendall Jenner en Liam Payne. Aanwezigen werd gevraagd geen foto’s en video’s te maken, maar toch staat social media vandaag vol met beeldmateriaal.

Beyoncé heeft nog niet gereageerd op alle kritiek.