Columns

Rust zacht, lieve Ariana Grande-fan

“Is het al bijna tijd?”, vroeg Saffie ongeduldig aan haar moeder. “Nee lieverd, over een uurtje gaan we.” Het achtjarige meisje mocht voor het eerst naar een concert toe. Ariana Grande, haar grote idool, kwam namelijk naar Manchester.

Al jaren was ze fan van de zangeres. Op de kamer van Saffie hingen posters van haar en lag een stapel met tijdschriften. Elke keer als er ergens een interview met Ariana Grande verscheen, kocht ze van haar zakgeld een exemplaar van het magazine.

Haar kast puilde uit van de kleding, maar het liefst droeg ze haar Ariana t-shirts. “Mam, zal ik de witte of de grijze dragen?” Haar moeder keek glimlachend naar het zenuwachtige jonge koppie. “Ik zou voor de witte gaan. Lekker fris met dit zonnige weer.” Saffie trok het t-shirt aan, terwijl ze vol bewondering naar haar posters keek.

Een klein uur later reden moeder en dochter naar de Manchester Arena. In de auto werd het nieuwste album van Ariana Grande afgespeeld. Saffie kende uiteraard alle nummers. “Ik ga vanavond alles meezingen! Denk je dat ze mij dan kan horen?”

Niet veel later werden de nummers, die Saffie net nog in de auto hoorde, live in de arena gezongen door Ariana Grande. Het meisje was zo onder de indruk van haar idool, de show en de enorme zaal, dat ze haast vergat om mee te zingen. Haar moeder tikte Saffie op haar rug. “Kom Saf, wel meezingen hè.”

Na afloop van de show liep Saffie hand in hand met haar moeder naar de uitgang. Terwijl het kleine meisje nog een laatste glimp van het podium opving klonk er een harde knal. Een mensenmassa begon te rennen. Het werd zwart voor haar ogen. Het t-shirt dat vanmiddag nog zo wit was, was ineens doordrenkt met bloed.

Saffie Roussos is het jongste slachtoffer van de aanslag in Manchester. Het meisje is één van de 22 mensen die maandagavond om het leven kwam toen een zelfmoordterrorist zichzelf opblies na een concert van Ariana Grande.

Ook op Soundflow adverteren?