Stuff

Apple heeft vanavond maar liefst drie nieuwe iPhones onthuld

Apple komt met drie nieuwe iPhones, waaronder de randloze iPhone X. Daarnaast brengt het elektronicabedrijf de iPhone 8 en 8 Plus op de markt. Dat zijn vernieuwde versies van de bestaande iPhone 7 en 7 Plus.

iPhone X
De iPhone X is volgens Apple de meest geavanceerde iPhone tot nu toe, maar ook de duurste. Hij zal verkrijgbaar zijn vanaf 1159 euro. Voor dat bedrag krijg je echter wel een toestel dat bijna volledig is bedekt door een OLED-beeldscherm van 5,8 inch met een resolutie van 2436 bij 1125 pixels.

De telefoon is gemaakt van glas en metaal en verschijnt in donkergrijze en zilveren varianten. De thuisknop is verdwenen en daarmee ook de Touch ID-vingerafdrukscanner. De iPhone X kan met gezichtsherkenning worden ontgrendeld. Achterop zit een 12 megapixel-camera met twee lenzen die speciaal is ontworpen voor augmented reality.

Het toestel kan draadloos worden opgeladen en zou twee uur langer meegaan dan eerdere iPhones. Ook is er een nieuwe variant op de emoji geïntroduceerd: de Animoji. Daarmee kun je met de selfiecamera van de iPhone bestaande emoji hun eigen gezichtsuitdrukking geven.

iPhone 8
De iPhone 8 en 8 Plus lijken qua ontwerp op de iPhone 7 en 7 Plus van afgelopen jaar, maar hebben nu een glazen achterzijde en een metalen rand. Ook zijn ze voorzien van nieuwe hardware en kunnen ze draadloos worden opgeladen. De iPhone 8 heeft een enkele lens en de 8 Plus heeft dezelfde dubbele camera als de iPhone X.

De iPhone X ligt vanaf 3 november in de winkel. De voorverkoop start een week eerder. De iPhone 8 en 8 Plus liggen al vanaf 22 september in de winkel.