News

Shawn Mendes is de grote winnaar van de MTV EMA’s

MTV haalde gisteravond een hele reeks internationale supersterren naar Londen voor de 24ste editie van de EMA’s. Shawn Mendes is dit jaar de grote winnaar. De Canadese singer-songwriter wist in de Wembley Arena drie van zijn vijf nominaties te verzilveren. Hij won de award voor beste artiest, beste song en beste fans.

Taylor Swift kan daarentegen worden gezien als de grote verliezer van de avond. Ze was met zes nominaties de meest kanshebbende artiest, maar won geen enkele award. Wel waren die er voor onder meer Eminem (beste hiphop), Camila Cabello (beste pop), Coldplay (beste rock), David Guetta (beste elektronische act), Dua Lipa (beste nieuwe artiest), Ed Sheeran (beste live act), Kendrick Lamar (beste video) en Zayn (beste look).

Lil Kleine, die afgelopen week tijdens een pre-party al de award voor beste Nederlandse act won, werd samen met zes andere artiesten uitgeroepen tot beste wereldwijde acts.

Aan het einde van de show liet host Rita Ora weten dat de volgende editie van de MTV EMA’s zal plaatsvinden in het Spaanse Bilbao. Een datum is er nog niet.