News

Spotify onthult de meest gestreamde artiesten van 2017

Spotify is vandaag begonnen met het afsluiten van het jaar. Zo kun je vanaf nu op 2017wrapped.com zien welke nummers jij het meest hebt gedraaid. Daarnaast heeft de streamingdienst onthuld wat de populairste artiesten van 2017 zijn.

In Nederland hebben we de afgelopen twaalf maanden het meest geluisterd naar Ed Sheeran. De Britse singer-songwriter wordt gevolgd door Lil Kleine, Boef en Ronnie Flex. Bij elkaar staan er zes Nederlandse hiphopartiesten in de top tien. In 2016 stonden de mannen van Broederliefde nog bovenaan, maar die staan nu een stuk lager.

Ed Sheeran is niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd de meest gestreamde artiest van 2017. Met 45 miljoen maandelijkse luisteraars is hij de populairste artiest op Spotify. Zijn album ÷ (Divide) is wereldwijd het meest gestreamde album met 3,1 miljard streams en Shape Of You is met 1,4 miljard streams de meest beluisterde track op Spotify aller tijden. Ook in ons land was dat het populairste nummer, gevolgd door Krantenwijk van Lil Kleine en Energie van Ronnie Flex.