Lists

Deze 10 dingen willen we in 2018 niet meer zien

Nog één dagje en dan zit 2017 er alweer op. Het afgelopen jaar heeft veel moois met zich meegebracht, maar helaas zijn er ook een aantal dingen die we maar beter ver achter ons kunnen laten. Vandaag zetten we er tien voor je op een rij.

3D-films
Een 3D-filmervaring klinkt leuk, maar in de praktijk is het waardeloos. Vaak wordt de techniek gebruikt in actiefilms met snelle cuts, waardoor veel mensen de bioscoop met hoofdpijn verlaten. En het ergste is nog dat 3D niet eens het kijkplezier verhoogt. Verre van.

Famke Louise
Nee, wij haten Famke niet. Wij hebben er zelfs respect voor dat ze, ondanks de vele haat, gewoon haar ding doet. Toch komt het ook voor ons een beetje onrealistisch over dat een onschuldig blond meisje zichzelf neerzet als een boze gangsterchick die middelvingers opsteekt en straattaal praat.

Fidget spinners
Niemand wist wat een fidget spinner was, tot april afgelopen jaar. Wat daarna volgde was een tsunami aan kleurige draaischijfjes. Het speeltje was ineens overal te koop en werd zelfs gebruikt in videoclips. Ondertussen heeft ook je oma een fidget spinner in huis. En dan weet je dat de hype klaar is.

Migos
Migos scoorde dit jaar grote hits met onder andere Bad And Boujee en T-Shirt, maar daarna ging de kwaliteit van het rappende drietal hard achteruit. De nieuwste releases klinken inspiratieloos en het optreden op Encore Festival was voor ons by far de slechtste show van het jaar. Tijd dus om gedag te zeggen.

Onnatuurlijke wenkbrauwen
Je wenkbrauwen iets bijtekenen… prima, maar van die lelijke onnatuurlijke bogen wordt niemand vrolijk. Waarom hebben veel vrouwen opeens besloten om er als pop uit te willen zien? Het Nike-logo hoort op je sneaker te zitten, niet boven je oog.

Overhypte merken
Vertel mensen dat iets van Supreme is en ze kopen het meteen. Maar is dat niet een beetje raar? Kleding hoor je te dragen omdat je iets mooi vindt, niet omdat het merk populair is. Want dan ben je gewoon een kuddedier zonder een eigen identiteit.

Snapchat
Snapchat was ooit de populairste app voor tijdelijke berichten. Tegenwoordig kun je ook story’s plaatsen op onder andere Facebook, Instagram en Whatsapp. En dat maakt Snapchat overbodig. Want waarom zou je een losse app gebruiken voor het versturen van een foto, terwijl dat ook gewoon kan via bijvoorbeeld Instagram?

Terrorisme
Festivals hebben steeds meer beveiliging nodig. En dat terroristen het niet alleen op volwassen hebben gemunt, bleek dit jaar opnieuw toen er een aanslag werd gepleegd tijdens een concert van Ariana Grande. Wanneer kunnen we weer feesten met een veilig gevoel?

Vrouwelijke rappers zonder zelfrespect
Wij gaan geen namen noemen, maar dit jaar zijn er zowel in Nederland als in Amerika een aantal vrouwelijke rappers opgestaan die zichzelf verkopen door halfnaakt in clips te verschijnen en te rappen over hoe ze jongens berijden. Waar is je zelfrespect?

Wanhopige Instagrammers
Volgers koop je. Je hebt met andere Instagrammers afgesproken dat je bij elkaar op élke post reageert. Je meldt het in je story als je een foto hebt geplaatst. Je bewerkt je talloze selfies met apps, zodat niemand je tranen ziet. In je bio noem je jezelf ‘influencer’, maar eigenlijk werk je gewoon bij de Mac. Hashtag nep.

Ook op Soundflow adverteren?