Events

Jhené Aiko hypnotiseert Amsterdam met haar ‘Trip’ tour

Het was zondag de allereerste keer dat de Amerikaanse r&b-zangeres Jhené Aiko zelfstandig naar Nederland kwam, maar wat voor keer. Haar Trip tour concert in Paradiso Noord, vernoemd naar haar laatste studioalbum, was binnen een halfuur helemaal uitverkocht. Dit tot groot verdriet van verschillende fans die maar wat graag een kaartje hadden willen hebben.

Zonder lover Big Sean, maar mét veel hits aan haar zijde, betoverde Jhené met haar natuurlijke charme en talent de zaal. Het optreden in Amsterdam was de laatste stop van haar Europese tour. Het podium was geheel gekleed in de stijl van het album: een soort jungle met veel exotische planten en op de achtergrond een enorm scherm met de meest kleurrijke visuals, die een echte ‘trip’ moesten vertegenwoordigen.

De openingsknaller While We’re Young werd al snel gevolgd door het nummer Sativa, een fijne samenwerking met collega Swae Lee. Daarna kwamen ook Overstimulated en Never Call Me voorbij. Vooral Jhené’s grootste hit The Worst, van haar album Sail Out, maakte de zaal euforisch. Ondersteund door een harpiste en toetsenist/drummer wist ze heel Paradiso Noord in te pakken. Haar stem, live minstens net zo goed als op cd, gaf de nodige chills aan het geheel. De zaal stoomde van de hitte en dat vond de zangeres ook: ze goot een fles water over zich leeg, tot gejoel van het publiek.

Na bijna anderhalf uur aan fijne r&b-nummers, twee keer een outfitswitch en een laatste dans op het podium, eindigde Jhené de avond. Dit deed ze met de woorden: “Ik ben zo blij om hier te zijn. Alles wat ik meemaak verwerk ik in mijn nummers en het is geweldig om die jullie mee te zien zingen. Dat maakt me zo gelukkig… Ik hoop dat ik jullie dat gevoel vanavond terug heb kunnen geven.”