News

Rita Ora zegt sorry voor haar single over zoenen met vrouwen

Rita Ora heeft haar excuses aangeboden voor Girls. Op de single met Bebe Rexha, Cardi B en Charli XCX wordt gezongen over zoenen met vrouwen, maar dat zou volgens critici op de verkeerde manier gebeuren.

Hoewel het nummer was bedoelt als een anthem voor vrijheid, ziet de LGBT-gemeenschap het vooral als een anthem voor meisjes die dronken met hun beste vriendin kussen en zichzelf dan een maand lang biseksueel noemen.

Mensen vallen over de lyrics omdat de track niet over een serieuze relatie gaat, maar over vrouwen die met iemand van hetzelfde geslacht zoenen omdat ze alcohol op hebben en jongens willen opwinden.

“Zulke teksten zijn ondoordacht en gevaarlijk”, vindt singer-songwriter Hayley Kiyoko. “Het maakt iets kleins en betekenisloos van echte gevoelens die een hele gemeenschap heeft. Ik hoef geen wijn te drinken om meisjes te zoenen. Ik hou al heel mijn leven van vrouwen”.

Rita Ora reageert met onderstaande tweet op de ophef. “Het spijt me dat mijn manier van uitdrukken mensen pijn heeft gedaan. Ik heb relaties gehad met zowel mannen als vrouwen en dat is mijn persoonlijke reis. Ik hoop dat ik mijn fans de kracht kan geven om zo trots op zichzelf te zijn als ik nu leer te zijn.”

Ook op Soundflow adverteren?