Events

Lollapalooza is de reden dat je deze nazomer in Berlijn moet zijn

Op 8 en 9 september is het tijd voor een nieuwe editie van Lollapalooza. Het festival bestaat sinds 1991 en is drie jaar geleden overgewaaid naar Europa. Hieronder geven we je vijf redenen waarom wij daar heel blij mee zijn.

Lollapalooza is een beroemd concept
Het evenement werd bedacht door de leadzanger van Jane’s Addiction, tijdens de afscheidstournee van de band. Wat begon als een rondreizend festival is uitgegroeid tot een evenement met edities in onder andere Argentinië, Chicago en Brazilië. Sinds 2015 hebben we een Europese variant.

Het festival vindt plaats in Berlijn
Lollapalooza vindt plaats in het Berlijnse Olympiastadion en het Olympiapark. Deze locatie aan de westkant van de Duitse hoofdstad maakt het festival perfect te combineren met een citytrip. In Berlijn valt namelijk heel wat te beleven. Zowel qua cultuur als qua (techno)feestjes en winkels.

De line-up bestaat onder meer uit Dua Lipa, Kygo en The Weeknd
Lollapalooza richt zich op populaire alternatieve muziek. Dit jaar staan onder meer Alison Wonderland, Ben Howard, David Guetta, Dua Lipa, Imagine Dragons, Kraftwerk 3D, Kygo, Liam Gallagher, Rag’n’Bone Man, The National, The Weeknd en Years & Years geprogrammeerd.

Op het terrein valt vanalles te beleven
Met zo’n line-up sta je natuurlijk het liefst de hele dag voor het podium, maar wie wil kan ook van andere activiteiten genieten. Zo kom je op het terrein in aanraking met acrobaten, kunst, theater en natuurlijk heel veel eettentjes. Ook is het zeker de moeite waard om het stadion en park wat beter te bekijken.

Je kunt er gewoon met de trein heen
Je kunt naar Berlijn rijden, je kunt naar Berlijn vliegen, maar de meest comfortabele optie is natuurlijk om met de trein te gaan. Boek bijvoorbeeld een Interrail en reis eenvoudig van je thuisplaats naar Berlijn. Onderweg kun je zelfs al een pilsje drinken aan de bar.

Ook op Soundflow adverteren?