Videos

James Blake klinkt droeviger dan ooit op ‘Don’t Miss It’

James Blake heeft afgelopen week zijn nieuwe single Don’t Miss It uitgebracht. Het nummer klinkt erg droevig en werd door een journalist dan ook als ‘sad boy music’ omschreven, maar die kwalificatie vindt de Britse singer-songwriter problematisch. Hij is van mening dat zo’n aanduiding de drempel voor mannen om over hun gevoelens te praten in stand houdt. In een statement op Twitter lucht de zanger zijn hart.

“Zodra mannen over hun emoties praten, wordt daar lacherig of denigrerend over gedaan. Dat terwijl er nog nooit zoveel mannen depressief zijn geweest en zelfmoord plegen. Ik heb genoeg vrienden erin zien verdrinken en ik verdronk er zelf ook bijna in. Gelukkig zie ik inmiddels in hoe sterk het is als je open durft te zijn”, schrijft hij onder andere.

Op Don’t Miss It zingt James Blake over hoe hij het leven probeert te vermijden om het risico op verdriet zo laag mogelijk te houden. In de bijbehorende videoclip wordt de tekst als een telefoonnotitie opgeschreven, wat het verhaal nóg persoonlijker maakt.