Culture

38% van de jongeren vindt het eng om te bellen

Als je vroeger iets kwijt moest, dan belde je elkaar op. Daarna deelde je alles via beknopte sms’jes. Tegenwoordig communiceren we het liefst door middel van voice-, video- of tekstberichtjes. Uit onafhankelijk onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction blijkt zelfs dat 38% van de jongeren het eng vindt om te bellen.

89% van de ondervraagden sturen hun vrienden eerder een berichtje dan dat ze bellen. Als er al gebeld wordt met belminuten, dan is dat meestal omdat er geen wifi is of om te bellen met ouders. Al sturen de meeste jongeren ook familie liever een berichtje.

Jongeren wordt vaak verweten dat ze minder contact met elkaar hebben, maar wij communiceren juist meer dan ooit. De helft van de jongeren geeft in het onderzoek aan meer dan twee uur per dag via hun smartphone te communiceren en dat hun app-gesprekken aanzienlijk langer zijn dan hun telefoongesprekken.

Het is dus niet vreemd dat jongeren grootverbruikers zijn van data. 37% geeft aan dat hun maandelijkse databundel altijd op gaat, maar ze wel belminuten overhouden. Hierdoor groeit de vraag naar abonnementen zonder belminuten, maar met meer data. Tot nu toe biedt alleen Tele2 deze optie aan.