Events

De eerste editie van Onder De Radar trekt 4000 technoliefhebbers

Techno is razend populair in Overijssel. Het oosten van ons land kent meerdere succesvolle clubnachten, maar een festival gericht op het elektronische genre was er nog niet. Tot afgelopen weekend dan, want zaterdag was het tijd voor de eerste editie van Onder De Radar.

Het festival, georganiseerd door Basic Grooves, vond plaats op de verlaten militaire vliegbasis Twenthe in Enschede. Bezoekers konden dus letterlijk feesten op de voormalige taxibaan, naast de verkeerstoren en in de F16-shelters. Het terrein voelde erg rauw aan, maar toch zat je ook midden in een natuurrijke omgeving. Daardoor stond je het ene moment te dansen onder een radarinstallatie (vandaar die naam) en lag je het andere moment in een hangmat tussen de bomen.

https://www.facebook.com/onderderadarfestival/videos/2319629744719864/

De eerste editie van Onder De Radar heeft 4000 bezoekers getrokken. Die festivalgangers konden kiezen uit vier area’s. Het populairst waren het hoofdpodium en De Reactie. In de oude kazerne was De Doofpot te vinden. Deze plek was zo aangekleed dat het leek alsof je op een stiekem georganiseerd feestje beland was.

De opzet van Onder De Radar is vooralsnog intiem, maar er is wel alle ruimte om de komende jaren door te groeien. En als het aan de bezoekers ligt komen die volgende edities er zeker. “Super dat we nu niet meer naar Amsterdam hoeven af te reizen voor een technofestival”, aldus de vrienden Maarten (21) en Quin (20) uit Almelo. “Wij verheugen ons vooral op onze held Robert Hood.” Naast Robert Hood bestond de line-up onder meer uit Ben Sims, Clouds, David Vunk, De Sluwe Vos, Dekmantel Soundsystem, Derrick May, Sandrien, Steve Rachmad, Surgeon & Lady Starlight en Tsepo.

Het festivallandschap is behoorlijk vol, maar Onder De Radar is – als je het ons vraagt – zeker een goede toevoeging. Het festival heeft, mede dankzij de bijzondere locatie, nu al een eigen identiteit gevonden. En dat is best uniek bij een eerste editie. Wij kunnen niet wachten om dit concept verder te zien groeien.