Stuff

De OnePlus 6T Thunder Purple combineert schoonheid en kracht

Een stijlvolle telefoon hoeft niet altijd zwart of grijs te zijn, dat bewijst OnePlus met de OnePlus 6T Thunder Purple. Het limited edition toestel is qua vormgeving geïnspireerd op bliksem en donder bij schemering. De gradiënt op de achterkant vervaagt van zwart naar paars onder mat glas, wat zorgt voor een erg bijzonder 3D-effect.

Wie Soundflow volgt, weet dat wij al een tijdje fan zijn van OnePlus. De snelgroeiende Chinese telefoonfabrikant biedt namelijk hoge kwaliteit telefoons aan voor verrassend betaalbare prijzen. Nadat eerder dit jaar de OnePlus 6 verscheen, is het nu tijd voor de langverwachte OnePlus 6T, waarvan dus ook een speciale paarse editie te koop is. Wij hebben het toestel een weekje getest.

Wat direct opvalt is het indrukwekkende 6,41-inch Optic AMOLED display dat zorgt voor geweldige kleuren. Naast mooi is het scherm ook duurzaam. De voorkant van de OnePlus 6T wordt namelijk beschermd door Corning Gorilla Glass 6. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het glas gelijk barst als je hem een keer laat vallen.

Ondanks het imposante scherm, gaat de accu van de OnePlus 6T lekker lang mee. De nieuwe 3.700mAh batterij doet de batterijduur stijgen met 23 procent in vergelijking met de OnePlus 6. En ook dit toestel kun je erg snel opladen. Een half uur levert al voldoende energie voor de hele dag. Ideaal!




De hard- en software van de OnePlus 6T is zo geoptimaliseerd dat het toestel erg snel en soepel is. De meest krachtige processor van dit moment, de Qualcomm Snapdragon 845, zorgt voor een feilloze ervaring. Daarnaast beschikt de telefoon over Smart Boost, waardoor het opstarten van apps wordt versneld doordat het data van veelgebruikte apps bewaart in het RAM-geheugen. Ook bevat het toestel de snelste vingerafdrukscanner die er is.

Een interessante nieuwe functie is Nightscape. Wij waren al erg enthousiast over de camera van de OnePlus 6, maar de Oneplus 6T kan dankzij Nightscape zelfs een stedelijke omgeving bij nacht fotograferen zonder in te boeten aan helderheid. Deze functie is ook handig voor iedereen die ’s avonds foto’s wil maken op een festival.

En er is meer, want in samenwerking met fotograaf Kevin Abosch is Studio Lighting ontwikkeld op de camera aan de achterkant. Deze feature herkent gezichten makkelijker en past het licht aan zodat het lijkt of er professionele belichting is gebruikt. Ook is Google Lens toegevoegd aan de gebruikersomgeving.

We kunnen dus wel concluderen dat het OnePlus wederom is gelukt. De 6T biedt precies dat waar jongeren behoefte aan hebben: een strak design, een goede display, een professionele camera, snelheid en een accu die niet na tien minuten Netflixen leeg is.

De OnePlus 6T Thunder Purple is vanaf nu beschikbaar met 8GB RAM en 128GB opslag voor 589,00 euro. Niet zo’n fan van paars? Dan kun je ook voor de standaard kleuren gaan: Midnight Black en Mirror Black.