Lists

Waarom sim only abonnementen steeds aantrekkelijker worden

Je telefoonabonnement loopt bijna af. Vroeger was het dan heel vanzelfsprekend om een nieuw abonnement te nemen inclusief nieuwe telefoon. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor sim only. Een sim only abonnement kent namelijk heel wat voordelen. Hieronder hebben wij ze voor je opgesomd.

Je kunt je huidige telefoon houden
Zou jij een nieuwe laptop kopen als je huidige laptop nog perfect functioneert? Nee toch? Waarom zou je dan wel een nieuwe telefoon nemen als je abonnement is verlopen? Telefoons gaan steeds langer mee. Zolang die nog heel is en het goed doet, kun je hem (voorlopig) prima houden.

Lage abonnementskosten
Een groot deel van je abonnementskosten bestaat uit het afbetalen van je nieuwe telefoon. Als je een standaard abonnement neemt, betaal je gewoon het volledige bedrag van je telefoon, alleen dan verspreid over een aantal maanden. Neem je een sim only abonnement, dan betaal je ineens een stuk minder. Dit kan in sommige gevallen wel 80% goedkoper zijn.

Je kunt uit alle toestellen kiezen
Bij een sim only abonnement heb je alle vrijheid. Je hoeft geen keuze te maken uit de telefoons van je provider. Op het moment dat het voor jou goed uitkomt, kun je waar je ook wilt jouw favoriete toestel aanschaffen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je wacht op de komst van een nieuw model.

Maandelijks opzegbaar
Er zijn heel wat verschillende sim only abonnementen. Een deel daarvan is maandelijks opzegbaar. Je sluit dus niet een abonnement af voor één of twee jaar, maar kunt na elke maand besluiten om toch te switchen van provider en/of abonnement. En dat is erg handig voor mensen wiens wensen regelmatig veranderen.

Flexibel abonnement
Sim only abonnementen zijn vaak ook flexibel qua belminuten en data. Heb je een abonnement genomen dat te weinig data bevat voor jouw Netflix-verslaving? Dan kun je het sim only abonnement iedere maand omhoog (of omlaag) bijstellen. Zo sluit je abonnement altijd op je huidige wensen aan. Ideaal!

In samenwerking met Vodafone