Stuff

Gelekte afbeeldingen bevestigen dat er een iPhone komt met drie camera’s

Het lijkt er steeds meer op dat er een iPhone komt met drie camera’s. Vorige maand schreven wij al over uitgelekte renders, maar dit weekend zijn er ook schematische afbeeldingen verschenen. De beelden werden door een anonieme gebruiker op de website Slashleaks geplaatst en sluiten nauw aan op eerder gelekte informatie van het Twitter-account OnLeaks, dat vaker vooraf smartphone-informatie weet te bemachtigen.

Volgens bronnen werkt Apple aan drie nieuwe iPhones, die de iPhone XS, XS Max en XR van afgelopen jaar moeten opvolgen. Naar verwachting worden de telefoons in september gepresenteerd. Het is nog niet duidelijk of we dan al drie camera’s kunnen verwachten, maar het zou ons in ieder geval niks verbazen, aangezien veel andere merken al drie of meer camera’s op toestellen plaatsen.

De grote voordelen van drie camera’s zijn verbeterde optische zoom, betere prestaties bij weinig licht en betere 3D-beelden. Je maakt dus nog mooiere foto’s en haalt meer uit bijvoorbeeld augmented reality-apps.