Culture

Boost je skills met een van deze interessante thuisstudies

Klaar met je studie? Lekker bezig! Afgestudeerd zijn wil echter niet zeggen dat je ook uitgestudeerd bent. Door na je opleiding nieuwe kennis op te blijven doen, kun je je skills boosten. Het resultaat is een mooi cv en meer kans op je droombaan of succesvolle onderneming.

Nou kunnen wij ons voorstellen dat je na je studie geen zin hebt om nog een paar jaar fulltime in de schoolbanken te zitten. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een thuisstudie onder begeleiding van een ervaren docent. Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert, volledig in je eigen tempo. Vooral op het gebied van computers, internet en software zijn er tegenwoordig een aantal hele interessante thuisstudies. Hieronder kun je er vijf vinden die wij wel graag zouden willen volgen.

Apps maken
Heb jij een goed idee voor een app? Dan wil je daar waarschijnlijk zo snel mogelijk mee aan de slag. Maar hoe maak je eigenlijk een app? In deze cursus leer je stapsgewijs hoe je in korte tijd je eigen app bouwt. Ben jij straks de nieuwe Mark Zuckerberg?

Eigen webshop starten
Veel jongeren dromen ervan om hun eigen webshop te beginnen Bij deze cursus leer je in vijf maanden tijd hoe je een succesvolle webwinkel opzet: van voorbereiding en bouw van een website tot beheer en promotie. Laat die digitale kassa maar rinkelen!

Game designer
Game jij graag? En heb je een tof idee? Ontwikkel dan gewoon zelf een computerspel. In deze cursus leer je de beginselen van het ontwerpen van een spel. Verwacht niet dat dat je over een paar maanden de nieuwe Grand Theft Auto-concurrent hebt gemaakt, maar het begin is er in ieder geval.

Grafisch vormgever
Deze computercursus komt eigenlijk altijd wel van pas. Als grafisch vormgever verpak je een boodschap in een visuele creatie. Leer hoe je een fraaie huisstijl of pakkende advertentie ontwerpt. Na deze studie kennen programma’s als Photoshop, Illustrator en Indesign geen geheimen meer voor jou.

Webdesigner
Werkelijk elk bedrijf heeft tegenwoordig een website. Wil jij een site maken voor je baas, je eigen onderneming of je sportvereniging? Deze cursus leert je hoe je een website maakt die onderscheidend is, goed gevonden wordt en probleemloos functioneert. Hier scoor je sowieso punten mee op je cv.

Bij NHA zijn ruim 500 thuisstudies te vinden. Naast onze favorieten hierboven kun je je bijvoorbeeld ook gaan verdiepen in cyber security, 3D-tekenen en snel typen. Check de website van het opleidingsinstituut voor een volledig overzicht.

In samenwerking met NHA