Events

5 redenen waarom je het Hongaarse festival Balaton Sound zeker moet bezoeken

Buitenlandse festivals zijn hot. Steeds meer Nederlandse en Vlaamse jongeren kiezen ervoor om over de landsgrenzen (lees: in zonnigere oorden) te feesten, om zo het ultieme vakantiegevoel te beleven. Balaton Sound biedt daarvoor de ideale gelegenheid. Dit Hongaarse festival, gelegen aan het Balatonmeer, is om meerdere redenen het bezoeken waard.

De locatie geeft direct een vakantiegevoel
Zoals gezegd ligt het festivalterrein aan het Balatonmeer, waardoor het voelt alsof je op een strandfeestje bent beland. Dit grootste meer van Midden-Europa is bovendien vrij ondiep en heeft dus een aangename watertemperatuur om tussen het dansen door een verkoelende plons in te nemen. Balaton Sound staat dan ook bekend als de ultieme partyspot en relaxplek in één.

De line-up is heerlijk
De line-up van Balaton Sound is dit jaar beter dan ooit. Armin van Buuren, DJ Snake, Future, G-Eazy, J Balvin, Jess Glyne, KSHMR, Paul Kalkbrenner, Rudimental, Sean Paul, The Chainsmokers, Tiesto en nog heel veel meer acts zijn aanwezig. Op deze pagina kun je de volledige line-up checken.

Het festival kost relatief weinig
Hongarije is een erg goedkoop land en dat valt ook op Balaton Sound te merken. Vijf dagen feesten kost slechts 230 euro, een dagje feesten 70 euro. En volgens een redacteur van ons, die vorig jaar aanwezig was, heb je een halve liter bier voor 2 euro. Een wereld van verschil dus met de festivalprijzen in Nederland.

Je kunt er met een speciale feesttrein heen reizen
Je kunt naar Balaton Sound rijden of vliegen, maar wat wij aanraden is om de Balaton Sound Express te pakken. Deze speciale trein vertrekt vanaf Brussel en Gent. Zo kom je onderweg al in de feeststemming en ontmoet je misschien wel nieuwe vrienden voor het leven.

En er worden exclusieve bootfeesten georganiseerd
Voor het vierde jaar op rij worden er op Balaton Sound Boat Parties georganiseerd. Vertrek vanaf de haven van Siofok en vaar drie uur over het helder blauwe water van het Balatonmeer met 300 andere festivalbezoekers en een dagelijks wisselende line-up.

Balaton Sound vindt dit jaar plaats van 3 tot en met 7 juli. Bezoek voor meer informatie en tickets de Balaton Sound-website. Zien we jou daar?