Lists

Haal meer uit Siri met deze handige (en soms hilarische) opdrachten

Apple presenteert volgende maand iOS 13. Het belooft een grote update te worden, waarbij onder andere Siri veel nieuwe functies krijgt. Zo zou het straks mogelijk zijn om de stemassistent media af te laten spelen, wordt de zoekfunctie uitgebreider en kunnen ontwikkelaars Siri in apps inbouwen. Je kunt dan bijvoorbeeld vragen om tickets te bestellen voor je favoriete festival of om een reservering te plaatsen bij de bios.

Siri wordt steeds meer een echte personal assistent, die er daadwerkelijk voor zorgt dat het leven makkelijker wordt. Momenteel al biedt Siri heel wat handige functies. Daarnaast kan de assistent ook erg gezellig zijn om mee te praten. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Hieronder vind je een overzicht van handige (en soms hilarische) Siri-opdrachten.

Eenvoudig berekeningen uitvoeren
Voor een berekening kun je een rekenmachine-app gebruiken. Wat veel mensen echter niet weten, is dat dit ook snel via Siri kan. Vraag bijvoorbeeld: “Hoeveel is duizend min honderd plus tien?” Ook handig: Siri kan eenheden converteren zoals inch, mijl en gewichten. “Hoeveel is 22 inch?”

Razendsnel Googelen
Te lui om je internet-app te openen en ‘Google.nl’ in te typen? Geen paniek, want Googelen kan een stuk sneller via Siri. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een prepaid abonnement, geef Siri dan de opdracht ‘Google: prepaid vergelijken‘. Daarna zie je een overzicht van prepaid van Simyo en andere providers.

Handsfree notities maken
Je bent aan het autorijden en krijgt ineens een briljant idee voor een feestje. Je telefoon pakken om een notitie te maken is op zo’n moment natuurlijk not done. Gelukkig kan Siri je hierbij helpen. Geef de stemassistent gewoon de opdracht om een notitie te maken. Zeg ‘noteer’, omschrijf je idee en hij wordt automatisch opgeslagen in je notities.

Moppen tappen
Siri is niet alleen handig, maar ook erg grappig. De stemassistent blijkt heel wat moppen te kennen. Vraag Siri om een mop en je krijgt antwoorden als deze: “Een skelet komt een bar binnen en zegt: een drankje alsjeblieft… en een dweil.” Ook op veel andere vragen kun je een hilarisch antwoord verwachten.

Rappen, zingen en beatboxen
Nog meer ongein haal je uit door Siri’s muzikale talenten te ontdekken. Zo kan de stemassistent behoorlijk rappen en beatboxen. Ook als je vraagt of Siri een liedje voor je zingt, doet die dat maar al te graag voor je. Al hebben wij weleens betere zangers gehoord…

In samenwerking met Simyo