Events

Deze dronebeelden tonen Burning Man zoals je het nooit eerder zag

Dankzij drones is het een stuk eenvoudiger geworden om indrukwekkende beelden te schieten. Waar je vroeger voor sommige shots een helikopter moest huren, koop je nu voor veel minder geld een drone die je meerdere keren gebruikt. Het gevolg is dat er op YouTube steeds vaker spectaculaire video’s verschijnen gemaakt door ‘gewone’ consumenten. Neem bijvoorbeeld de onderstaande video opname met een drone, geschoten door een Burning Man-bezoeker.

Burning Man
Burning Man is een kruising tussen een muziekfestival, kunstshow en een megakamp. Elk jaar wordt het woestijngebied Black Rock Desert in Nevada omgetoverd tot community die een week lang met liefde voor elkaar zorgt. Bezoekers voorzien elkaar van muziek, kunst, eten en drinken. Geld kennen ze er niet.

Het evenement ontstond in 1986, toen een paar vrienden zochten naar iets om te doen als een vorm van zelfexpressie. Ze kwamen op het idee om een 2,5 meter hoog standbeeld te maken van een mens. Het houten kunstwerk staken ze diep in de nacht in brand, terwijl zo’n twintig mensen toekeken.

De eerste drie jaar werd Burning Man gehouden op Baker Beach in San Francisco. In 1989 kreeg de politie echter lucht van de bijeenkomst en werd het verbrandingsritueel verboden. Het festijn verplaatste naar de Black Rock Desert in Nevada. Op deze immense vlakte konden ze tenslotte niemand tot last zijn.

In 1997 werd Burning Man ontdekt door de media. Daarna ging het snel en groeide het evenement uit tot de Burning Man zoals we het nu kennen. Op deze prachtige dronebeelden van Philippe Meicler wordt de sfeer perfect getoond.

Drones
Drones worden steeds populairder. De term is oorspronkelijk een militaire term uit de tijd dat onbemande luchtvaartuigen nog niet te koop waren voor consumenten. Tegenwoordig zijn drones voor iedereen beschikbaar. In Europa zijn Parrot en Dji de meest toonaangevende merken. De merken bieden drones aan in prijsklassen van 300 euro voor een basismodel tot 3000 euro voor een professioneel model.

Naast kunstenaars maken ook instanties zoals de brandweer en politie gebruik van drones. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor het beveiligen van een terrein of het opsporen van iemand.