Fashion

Zeeman komt met een high-end sneaker en met een budget sneaker

Waarom zijn sommige sneakers zo duur? Om daar achter te komen heeft de Nederlandse winkelketen Zeeman besloten ze zelf te gaan maken: één op een extreme manier en één op de gebruikelijke manier. Het resultaat zijn twee schoenen die dezelfde kwaliteit hebben, maar toch enorm in prijs verschillen.

De Hybrid Z combineert de eigenschappen van een runner en is gemaakt van premium materialen: leer, nubuck en ademend mesh. De soepele zool van foam geeft optimale demping. Opvallend zijn drie kunststof gespsluitingen en de originele Zeeman-kleuren.

De sneaker kost 200,00 euro en is geproduceerd op de manier zoals high-end sneakermerken dat doen. De Hybrid Z heeft een opvallend design, is in kleine oplage geproduceerd en werd snel gemaakt. Verkoop gaat via een online verloting. Kopers ontvangen een luxe verpakking en bijpassende sokken. Er is daarnaast gebruik gemaakt van verleidelijke marketing in samenwerking met influencers om zo een hype te creëren. De winstmarge is extreem.

De tweede schoen is de Basic Z en heeft een eenvoudig ontwerp zonder overbodige extra’s. De sneaker is gemaakt van goede materialen. De voering voelt zacht aan en het voetbed is comfortabel. Hij is er in één kleur: wit. De grote blauw gestikte Z op de tong maakt de schoen herkenbaar. Het model is voor mannen en vrouwen en kan overal bij gedragen worden. Je koopt ze niet in een schoenendoos, maar gewoon los.

Dit model kost slechts 12,99 euro. De reden dat deze sneaker zo goedkoop is zit hem vooral in de productie. De Basic Z is in een enorm aantal geproduceerd. De levering vond plaats via traag zeetransport. De verkoop gaat via 600 Zeeman-winkels. Er is minimale reclame en de winstmarge is standaard.

Meedoen aan de loting voor de Hybrid Z doe je hier. Je kunt je tot 29 mei 12:00 uur inschrijven. De Basic Z is vanaf 1 juni te koop in Zeeman-winkels en via hun webshop.