Lists

8 tips voor het organiseren van een legendarisch huisfeest

Ga jij binnenkort een huisfeest organiseren? Dan kan een beetje voorbereiding geen kwaad. Voor een legendarische avond heb je namelijk wel iets meer nodig dan een kratje bier en wat zakken chips. In dit artikel geven we jou acht tips.

De uitnodiging
Een huisfeest begint bij een uitnodiging. De makkelijkste manier is om een Facebook-event aan te maken. Nodig iedereen uit die welkom is en je ziet overzichtelijk wie komt en wie niet. Let er wel even op dat je het event privé maakt, zodat je geen Project X-taferelen krijgt.

Thema
Bij een huisfeest hoort een thema. Ga voor een breed thema waar iedereen iets mee kan. Speel in op een populaire hype of kies een thema bij het seizoen. Denk aan een zomer-, Halloween- of kerst-thema. Vergeet niet om dit duidelijk te communiceren, zodat iedereen op de hoogte is.

Apparatuur huren
Waarom zou je lampen, geluid en meubilair kopen als je het ook gewoon kunt huren? Huren is voordelig én duurzaam. Op de site Huren.nl kun je zien welke verhuurbedrijven er bij jou in de buurt zitten, wat ze aanbieden en wie de beste deal heeft.

Decoratie
Nee, het is niet nodig om je hele huis te verbouwen, maar een beetje decoratie kan geen kwaad. Ga naar een budgetwinkel, zoals bijvoorbeeld de Action, en je kunt van alles vinden om je feestje leuk aan te kleden. Denk aan slingers, rietjes en gezellige verlichting.

Eten en drinken
Ook eten en drinken hoeft niet duur te zijn. Ga vooral niet uren in de keuken staan en verspil je geld niet aan dure dranken. Koop bij de supermarkt wat zoutjes en ga qua drank voor bier, wijn en fris. Woon je in de buurt van Duitsland? Rij dan vooral even de grens over, want dat kan veel geld schelen.

Muziek
Muziek is een belangrijk onderdeel van een huisfeest. Heb je een budget? Huur dan een dj in. Iets minder te besteden? Dan doet een goed Spotify-lijstje ook zijn werk. Stel zelf iets samen of kies een van de vele door Spotify samengestelde playlists uit. Vergeet vooral niet goede speakers te regelen.

De buren
Na al die voorbereidingen wil je natuurlijk niet dat je huisfeest vroegtijdig ten einde komt omdat de buren boos zijn en de politie hebben gebeld. Ga vooraf naar de buren, vertel ze dat je een huisfeest organiseert en nodig ze eventueel ook uit. Een bevriende buur zal minder snel klagen.

The day after
Het minst leuke aan een huisfeest is de rotzooi die je de dag erna moet opruimen. Denk daarom alvast vooruit. Koop grote vuilniszakken om de troep in te doen en haal vooraf alles weg wat kapot gaan en/of niet vies mag worden. Eventueel kun je ook dingen afplakken.