Stuff

Apple onthult de iPhone 11 en 11 Pro: dit moet je weten

Apple heeft vanavond twee nieuwe iPhones aangekondigd. De iPhone 11 volgt de iPhone XR op en de iPhone 11 Pro is de opvolger van de iPhone XS. Beide toestellen zijn vanaf 20 september verkrijgbaar. Precies een week eerder, op 13 september, gaat de pre-order van start.

https://www.youtube.com/watch?v=H4p6njjPV_o

iPhone 11
De iPhone 11 heeft aan de achterkant twee cameralenzen met een resolutie van 12 megapixels. De bovenste camera heeft een wide-angle-lens en de onderste zelfs een ultrawide-lens. De camera beschikt over een speciale nachtmodus, waardoor je nu ook perfecte kiekjes schiet bij weinig licht.

De nieuwe iPhone wordt in meerdere kleuren (geel, groen, paars, rood, wit en zwart) aangeboden en draait op een A13 Bionic, die een stuk sneller is dan de A12 in voorgaande iPhones. Ook is de batterijduur verbeterd. Je kunt de iPhone 11 gemiddeld een uur langer gebruiken dan de iPhone XR. De goedkoopste versie van het toestel kost 809 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=cVEemOmHw9Y

iPhone 11 Pro
De iPhone 11 Pro gaat net een stapje verder. Achter op het toestel zitten maar liefst drie camera’s, waardoor je nóg bredere foto’s kunt maken. Later dit jaar wordt het ook mogelijk om Deep Fusion-foto’s te schieten, waarbij de camera negen foto’s samenvoegt tot één perfect plaatje.

Ook de iPhone 11 Pro draait op de A13-chip. De batterijduur gaat gemiddeld vier uur langer mee dan bij de iPhone XS. De Pro verschijnt in meerdere kleuren (goud, grijs, groen en zilver) en wordt in twee varianten geleverd. Je kunt kiezen voor een scherm van 5,8 inch of van 6,5 inch. Het standaard model is verkrijgbaar vanaf 1159 euro en de Max vanaf 1259 euro.