Lists

6 manieren om ruimte vrij te maken op je telefoon

Je herkent het misschien wel: wil je net filmen hoe je kat aan het dansen is, is de opslagruimte van je smartphone vol. Frustrerend! Gelukkig zijn er aantal manieren om ruimte vrij te maken op je telefoon, zodat je de volgende keer geen belangrijke momenten mist. Hieronder hebben wij vijf tips voor je.

Boosdoeners achterhalen
Je kunt tegenwoordig gedetailleerd zien hoeveel opslagruimte apps, foto’s, berichten en andere zaken in beslag nemen. Ga op een iPhone naar Instellingen -> Algemeen -> iPhone-opslag. Heb je Android? Ga dan naar Instellingen -> Opslag. Zo achterhaal je de boosdoeners eenvoudig.

Kijk kritisch naar WhatsApp
Foto’s en video’s uitwisselen op WhatsApp is leuk, maar vaak kost dit wel enorm veel opslagruimte. Gelukkig kun je via Instellingen -> Data- En Opslaggebruik -> Opslag In Gebruik precies zien hoeveel ruimte alle gesprekken in beslag nemen en kiezen om bijvoorbeeld foto’s en/of video’s te verwijderen (zonder je gesprek kwijt te raken).

Verwijder apps die je niet gebruikt
Dit klinkt misschien logisch, maar veel mensen doen het niet. Wat heb je aan honderden apps als je je er slechts tien gebruikt? Helemaal niks. Ga daarom af en toe door al je apps heen en verwijder de apps die je nooit gebruikt. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar zorgt ook voor een snellere telefoon.

Verplaats foto’s en video’s
Foto’s en video’s van leuke herinneringen wil je niet verwijderen, maar het is onnodig om ze allemaal op je telefoon te bewaren. Verplaats daarom af en toe foto’s en video’s naar bijvoorbeeld je iCloud of laptop. Je maakt zo ruimte vrij en zorgt er ook voor dat alles niet verloren gaat als je telefoon het begeeft.

Koop een hoesje met extra geheugen
iPhone 11 Pro hoesje kopen? Dan is het natuurlijk aantrekkelijk om voor een hoesje te gaan met een leuk uiterlijk. Tegenwoordig zijn er echter ook hoesjes die je accucapaciteit en/of geheugen uitbreiden. Je geeft je telefoon zo een upgrade. Jammer genoeg zijn dit vaak niet de mooiste hoesjes…

Stream in plaats van downloaden
Apps als Netflix en Spotify bieden de mogelijkheid aan om content te downloaden. Super handig, want zo kun je ook offline naar bijvoorbeeld je favoriete serie kijken. Nadeel is wel dat het downloaden van dit soort content enorm veel opslagruimte in beslag neemt. Download dus alleen iets als het écht nodig is.