Stuff

Waarom Shampoo Bars steeds populairder worden

Gebruik jij shampoo uit een plastic fles? Dan behoor je tot de meerderheid, maar de kans is groot dat dit over een paar jaar helemaal anders is. Steeds meer jongeren kiezen namelijk voor een Shampoo Bar. Dit alternatief is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens beter voor je haar en het milieu.

Natuurlijke ingrediënten
Een Shampoo Bar is een zeepbar voor je haar. Waar vloeibare zepen synthetische wasmiddelen bevatten, bestaat een Shampoo Bar uit natuurlijke ingrediënten. Voor elk haartype zijn er bars beschikbaar. Je hebt ze onder andere voor pluizig haar en de gevoelige hoofdhuid. Ook qua geuren is het aanbod groot: van citroen tot jasmijn en van kokos tot houtskool.

Het gebruik van een Shampoo Bar is eenvoudig. Maak om te beginnen je handen nat. Wrijf de bar tussen je handen en masseer het schuim zorgvuldig door je haren. Je kunt de bar ook rechtstreeks over je natte haar wrijven. Na gebruik leg je de Shampoo Bar op een droge plek neer.

Tachtig wasbeurten en geen plastic verpakking
Een Shampoo Bar gaat gemiddeld tachtig wasbeurten mee, wat gelijk staat aan drie plastic flessen. Dit maakt het product goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. De grote reden dat steeds meer mensen een Shampoo Bar gebruiken zit hem echter niet alleen in de prijs, maar ook in de milieuvriendelijkheid.

Shampoo Bars komen niet in een plastic verpakking. De dozen waarin ze worden verstuurd zijn volledig biologisch afbreekbaar. De zakjes waar ze in zitten zijn recyclebaar. De productie is een duurzaam proces, waarbij veel wordt hergebruikt. En dat is erg belangrijk als je beseft dat we per persoon zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen gebruiken, waarvan 91% (!) niet wordt gerecycled. Wil je dus rekening houden met je portemonnee, haar én het milieu? Overweeg dan zeker een Shampoo Bar. Ze zijn er trouwens ook als conditioner.

In samenwerking met Shampoo Bars