Stuff

5 redenen waarom je een refurbished telefoon moet kopen

Refurbished smartphones worden steeds populairder. Het zijn gebruikte telefoons die dankzij een opknapbeurt weer als nieuw functioneren. Ze worden gecontroleerd, gereinigd en zo nodig gerepareerd. Vaak gaat het om tweedehands goederen, restvoorraden of retourproducten. Wil je een goede deal scoren? Dan is het zeker het overwegen waard om een refurbished smartphone te kopen. Hieronder leggen wij uit waarom.

Het bespaart je geld
Een refurbished smartphone is veel goedkoper dan een nieuwe telefoon. Wil je bijvoorbeeld een refurbished iPhone kopen, dan ben je gemiddeld 30% tot 40% goedkoper uit dan wanneer je hetzelfde model nieuw aanschaft. Dat bespaarde geld kun je dan weer mooi investeren in AirPods of een draadloze oplader.

Het is betrouwbaar
Een refurbished smartphone is betrouwbaarder dan een nieuw toestel. Dat klinkt misschien gek, maar is echt zo. Refurbished producten worden namelijk volledig getest en onderzocht. Onderdelen die niet goed functioneren, worden vervangen. Daarom hebben veel refurbished telefoons ook een gloednieuwe accu.

Je krijgt altijd garantie
Mocht je refurbished iPhone 8 het toch begeven, dan heb je bij refurbished producten altijd garantie. De garantievoorwaarden verschillen per aanbieder, maar over het algemeen duurt de garantieperiode vaak 1 of 2 jaar. Die garantie geldt niet alleen op het geleverde product, maar ook op de bijgeleverde accessoires.

Er is bedenktijd
Net als bij nieuwe producten, heb je ook bij refurbished producten bedenktijd. De voorwaarden verschillen ook hier per aanbieder. Partly, een van de grootste aanbieders van refurbished telefoons, geeft je 14 dagen de tijd om het product terug te sturen.

Refurbishment is duurzaam
De steeds groter wordende hoeveelheid elektronisch afval is een serieus probleem en bovendien volkomen overbodig. Refurbishment bewijst dat producten prima een tweede leven kunnen hebben. Kies je voor een refurbished telefoon, dan maak je een duurzame en milieubewuste keuze.

In samenwerking met Partly