Fashion

Dit zijn de sneakertrends die 2020 gaan domineren

Komend weekend is het weer tijd voor Sneakerness. Op 30 november en 1 december worden er 10.000 sneakerliefhebbers verwacht in de Onderzeebootloods in Rotterdam, waar duizenden exclusieve sneakers te koop zijn.

Wil je tijdens Sneakerness een investering doen in de toekomst? Dan is het goed om te weten welke schoenen volgend jaar hot en happening zijn. Wij vroegen de organisatoren van Sneakerness naar de sneakertrends die 2020 gaan domineren. Dit zijn ze:

Bulky tech-sneakers
Na alle super bulky sneakers gaan we nu veel bulky tech sneakers zien. Denk hierbij aan de Adidas Ozweego, Nike P-6000, PUMA RS-X, Mizuno Wave Rider 1 en Tiger Gel Kayano 360. Sommige mensen durven zelfs de Salomon XA PRO 3D GTX aan te trekken.

Retro’s uit het begin van dit millennium
De grote merken blijven retro modellen droppen. Verwacht ook in 2020 schoenen uit de oude catalogus, maar dan in een nieuw (en vaak drukker) jasje. Denk hierbij aan de Adidas Temper Run, Nike Shox, Air Max Plus 2 en Reebok DMX.

Skateboard-schoenen
De Nike SB Dunk-hype is groeiende en er wordt dan ook verwacht dat andere skateboard-schoenen zullen volgen. Misschien is 2020 wel het jaar waarin skatemerk DC terugkeert. Verwacht in ieder geval skate-modellen van de huidige, populaire merken.

Goedkope sneakers
Er zijn sneakerliefhebbers voor wie geen sneaker te duur is, maar de gemiddelde koper wil dat schoenen minder dan 100 euro kosten. Steeds meer merken spelen hier op in door naast de duurdere modellen ook goedkope schoenen aan te bieden op webshops als 2trendy, Wehkamp en Zalando. Zie de commissie op 2trendy.nl. Daar vind je bijvoorbeeld een grote selectie van Only and Sons.