Culture

Sinterklaas zoekt jou (en om een hele belangrijke reden)

Sinterklaas ontvangt elk jaar enorm veel verlanglijstjes. Veel van die wensen kan de Goedheiligman in vervulling laten gaan, maar er zijn helaas ook steeds meer mensen die niet kunnen krijgen wat ze het hardst nodig hebben: nieuw bloed. De sint roept daarom de hulp van jou in.

Stel je voor: een vriend of familielid is ernstig ziek en heeft bloed nodig. Waarschijnlijk zou jij dan zonder aarzeling bloed doneren. Wat veel mensen echter vergeten is dat je dit ook zonder directe aanleiding uit je omgeving kunt doen. Samen zijn we er verantwoordelijk voor dat er altijd voldoende bloedproducten op voorraad zijn, om ziekenhuizen mee te bevoorraden en geneesmiddelen mee te maken. Jouw hulp is daarbij hard nodig.

Wil jij tijdens deze feestmaand een cadeau van veel waarde geven? Meld jezelf dan aan als bloeddonor bij Sanquin. Via de site Sinthierbenik.nl kun je daarnaast een gepersonaliseerde video maken om ook jouw vrienden aan te moedigen bloeddonor te worden. Iedereen die dit doet, maakt kans op mooie prijzen. Wij zeggen: doen! Want bloed is leven en goed om te geven.

In samenwerking met Sanquin