News

Famke Louise shopt dode dieren en maakt haar fans woedend

Famke Louise heeft vandaag de woede van haar fans op de hals gehaald nadat de zangeres via Instagram een foto deelde waarop ze op een bontmarkt is te zien. Famke vroeg zich in de post af welk bontje haar het beste zou staan. Het bericht werd na een paar minuten alweer offline gehaald, maar is door verschillende andere accounts opgepakt en verspreid.

Op de foto loopt Famke op een buitenlandse markt waar honderden dode dieren liggen, speciaal gefokt voor hun bont. De zangeres was bont aan het inkopen voor haar kledinglijn FL by Famke Louise, die ze morgen lanceert. In een documentaire op Videoland wordt de totstandkoming van die lijn gevolgd.

De Insta-post stond slechts een paar minuten online, maar heeft Famke een stormvloed aan negatieve reacties bezorgd. Veel volgers zeggen het beeld walgelijk te vinden en niet langer fan van haar te willen zijn. Ook wordt er opgeroepen de kledinglijn te boycotten.

Famke Louise werd vorig jaar door de Bont voor Dieren uitgeroepen tot Dom Bontje. Ze won de titel omdat ze volgens de organisatie een slecht voorbeeld is voor de jeugd door bont te dragen.