Culture

‘YouTuber Kaj van der Ree viel minderjarige meisjes lastig’

Het is geen beste week voor Kaj van der Ree. De 28-jarige YouTuber werd er eerder deze week van beschuldigd dat hij Nikkie de Jager wilde ‘outen’. Vandaag komt hij opnieuw negatief in het nieuws. Er zijn namelijk meerdere minderjarige meisjes die Kaj beschuldigen van seksueel overschrijdend gedrag.

Ene Laiza Vunderink plaatst ter bewijsvoering delen van een privégesprek. “Eerst stuurt zijn vriendinnetje me hele smeekberichten en dat het allemaal normaal is om met een 15-jarige dingen te doen”, schrijft Laiza. “Maar nu stuurt Kaj wel dit naar een meisje na alle tweets die eruit zijn door iedereen. Als het allemaal zo normaal is, waarom dan zo bang?”

Het balletje begon te rollen nadat Laiza de YouTuber beschuldigde foto’s te hebben gestuurd. “Toen ik 14 was stuurde hij me foto’s van zijn piemel, liet hij hem zien op Skype en zei hij ‘met deze ga ik je ontmaagden’ terwijl hij in een relatie zat.” Op haar bericht ontving ze meerdere reacties van meisjes met soortgelijke ervaringen. “Hij heeft een minderjarige klasgenoot van mij ook heel lang nudes gestuurd en geprobeerd om hoofd te krijgen.”

Laiza Vunderink wordt naar eigen zeggen overspoeld met DM’s. Ze wil alle verhalen verenigen en vervolgens met het bewijs naar de politie stappen.

Reactie Kaj van der Ree
Het management van Kaj heeft een korte verklaring naar buiten gebracht: “Kaj van der Ree heeft een advocaat in de arm genomen. We volgen de juridische route en wachten dit af.”