Events

DGTL organiseert ’s werelds grootste online festival

DGTL zou op 11 en 12 april plaatsvinden. Het coronavirus gooide echter roet in het eten, waardoor het evenement op de NDSM-werf niet kan doorgaan. Om ervoor te zorgen dat er toch nog een beetje festivalstemming is in het paasweekend, komt DGTL nu met ’s werelds grootste online festival.

Verspreid over meerdere digitale stages organiseert DGTL het online festival DIGITAL DGTL. Er worden sets gestreamd van onder meer Adriatique, Ana Lilia, Deniro, JP Enfant, Jasper Wolff, Jeans, Kléo, Luuk van Dijk, Mary Lake, Meetsysteem, Mella Dee, Mind Against, Nicky Elisabeth, Nicolas Lutz, Pascal Benjamin, Patrice Bäumel, Perdu, Prunk, Tom Trago, Worakls en Zenker Brothers.

DGTL benadert het digitale festival zoveel mogelijk als een echt festival door gedurende de festivaldagen unieke live content te creëren, dagelijkse recaps te maken en fans speciale diensten aan te bieden. Zo kunnen bezoekers dankzij Absolut en Kornuit in samenwerking met lokale horeca hun festivalbestelling thuis laten bezorgen vanuit de digitale bar en foodcourt.

DGTL wil in 2021 op volle kracht terugkomen, maar benadrukt dat dat alleen kan als de scene nog steeds gezond is en we de pandemie wereldwijd onder controle hebben. Daarom roept DGTL alle kijkers op om tijdens de online editie een donatie te doen aan het Erasmus MC voor de ontwikkeling van een vaccin en medicijnen om het coronavirus te bestrijden.

DIGITAL DGTL vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 april en is live te volgen via Digital.dgtl.nl.