Stuff

De ‘Groene Kneusjes Box’ is een ware hit op social media

De coronacrisis heeft ertoe geleid dat veel planten worden weggegooid. Zonde, vonden ze bij Plantje.nl. Daarom lanceerde de webshop eind februari een Groene Kneusjes Box. Het idee is even simpel als briljant: voor een bedrag van 19,50 euro ontvang je zo’n acht tot twaalf kamerplanten die een schoonheidsfoutje hebben of door de coronacrisis te lang in de schappen staan. De waarde van de planten ligt bij normale marktomstandigheden op zo’n 50 a 60 euro.

Het idee om planten van de groenbak te redden is zeer positief ontvangen. In de eerste week werden er 4.000 boxen verkocht. Kopers waren zo enthousiast over de inhoud, dat ze massaal online foto’s gingen delen. Inmiddels is de Groene Kneusjes Box een ware hit op social media en zijn er al 30.000 boxen verkocht, wat dus betekent dat er al ongeveer 300.000 kneusjes zijn gered.

Op Facebook zijn zelfs speciale groepen ontstaan met mensen die de inhoud van hun box delen en elkaar vragen stellen over de planten. Door het verrassingselement van de Groene Kneusjes Box weet je van tevoren namelijk niet wat je ontvangt. En dat maakt het natuurlijk extra spannend.