Stuff

Spotify lanceert een langverwachte nieuwe functie

Spotify is een nieuwe functie aan het uitrollen. Met Group Sessions kunnen premium-abonnees gezamenlijk een afspeellijst beheren en bedienen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een code inscannen.

De nieuwe functie werkt als volgt: allereerst maak je een afspeellijst aan. Ga naar ‘Verbinden met een apparaat’ en scroll naar beneden. Je ziet daar ‘Een groepssessie starten’ staan, inclusief een speciale code die is in te scannen. Zodra jouw vrienden de code hebben gescand via hun Spotify-app, kunnen jullie gezamenlijk de afspeellijst beheren en nummers afspelen, pauzeren of skippen.

Group Sessions is handig voor bijvoorbeeld huisfeestjes. Je voorkomt dat iedereen steeds naar je laptop loopt of naar je telefoon vraagt. Vanaf nu geef je je beste vrienden gewoon de code en ben je samen de dj. En natuurlijk kun je het ook gebruiken wanneer je op afstand samen muziek wil luisteren.

De functie is beschikbaar voor premium-abonnees. Er zit geen limiet aan het aantal deelnemers. Na een uur inactiviteit zal een groepssessie automatisch worden beëindigd.