Fashion

Billie Eilish ontwerpt een kledingcollectie voor Uniqlo

Billie Eilish heeft in samenwerking met de Japanse kunstenaar Takashi Murakami een kledingcollectie ontwerpen voor Uniqlo. De collectie, bestaande uit t-shirts en accessoires, is vanaf eind deze maand verkrijgbaar. De ontwerpen bestaan onder andere uit een schets uit een videoclip en een origineel Billie Eilish-logo.

Eilish raakte bevriend met Murakami nadat ze elkaar een bericht hadden gestuurd op Instagram. Het paar creëerde samen de videoclip voor You Should See Me In A Crown, waarbij Murakami voortbouwde op de ideeën van Eilish om het te animeren in zijn unieke stijl. De clip is inmiddels meer dan 68 miljoen keer bekeken op YouTube.

“Wij zijn erg trots op deze collectie”, laat een woordvoerder van Uniqlo weten. “Twee van de meest invloedrijke creators komen samen. Het resultaat is een uitdrukking van kunst die toegankelijk is voor iedereen.”

De Billie Eilish x Takashi Murakami-collectie is vanaf 25 mei online verkrijgbaar. Vanaf 29 mei kun je de items ook in fysieke winkels vinden. Check deze pagina voor meer informatie.